pátek 26. prosince 2014

Recenze: Ona



Série: Him

    http://www.knihygalatea.cz/wp-content/uploads/Carey_Heywood_ONA_velka.png
  •          Originální název: Her
  •          Autor: Carey Heywood
  •          Překlad: Blanka Kukuczková
  •          Nakladatelství: Galatea
  •          Rok vydání: 2014
  •          Počet stran: 224
  •          Vazba: Pevná

Anotace: Snažil jsem se na NI zapomenout, ale bylo to zbytečné. Vryla se mi totálně pod kůži, a pak odešla bez jediného slůvka rozloučení…“ Když měli v šesté třídě společně vypracovat literární projekt, neměl Will Price ani ponětí, že se právě ONA stane jeho nejlepší kamarádkou a že časem přátelství přeroste v lásku. Znamenala pro něj vše, po čem toužil a co ve svém životě potřeboval. ONA však jedné noci bez slůvka vysvětlení zmizí. Bez NÍ Willův život ztrácí smysl, neví jak dál, tápe v nejistotě a obavách. Co prožívá a jak tráví těch dlouhých sedm let, kdy nemůže být s NÍ? A když se ONA vrátí, co udělá, aby JI získal zpět?

Life is just a partyRecenze na první díl ON

Obálka: Krásně ladí k prvnímu dílu! Jediné co mi moc nesedí je divoký vzor spodního prádla. Možná bych kvůli barvě písma a celkovému sladění volila jemnější barvu. Ale to jsou už asi detaily...

Proč jsem si knihu vybrala: On byl úžasný! A přestože knížka nekončila otevřeně, tak  jsem byla hrozně nedočkavá na příběh z pohledu Willa.

"Beru to jako pozvání, kterému moje rty nemůžou odolat." (strana 144)

Děj: Will je Sárou okouzlený už od momentu, kdy spolu ve škole zpracovávali literární projekt. Od té doby se sice hodně změnilo, ale jednou věcí si je Will jistý. Sáru nechce nikdy ztratit.

(1) TumblrKdyž se konečně dají dohromady, je Will neuvěřitelně šťastný. Jenže, když se jednoho večera Sára vypaří, zdá se být všechno ztraceno. Will sedm let Sáru neviděl a teď když se má v rodném městě znovu objevit nedokáže si představit, že by se nepokusil znovu získat její lásku.

"Chováš se jako blbec. Proč z toho děláš takovou kovbojku?" (strana 40)

Hodnocení: Carey Heywood se perfektně daří popsat scény, které už sice známe, ale zároveň jsou z pohledu Willa trochu jiné. Ani na chvilku nemám pocit, že bych se nudila! Nevím, jak to autorka dělá, ale je rozhodně specialistkou na zajímavé začátky. Stejně jako první díl je úvod hodně vtahující do děje a skvěle se čte. Možná je to trochu na škodu, protože konec mi v porovnání se začátkem přijde slabší. Víc se mi prostě líbí Sára a Will před sedmiletou pauzou. 
.

Líbilo se mi, že knížka pokračuje časově dál než ON. Kdo je zvědavý jak příběh Sáry a Willa pokračuje, tak bude nadšený. Autorka se sice snažila konec hodně nahustit a předvést v těch nejlepších barvách, ale vzhledem tomu, jak celá knížka probíhala, tak mi to vůbec nevadilo. 

„To, že jsi odešla ty, neznamená, že jsem odešel i já.“ (strana 107)

Rozhodně jsem ráda, že jsem si knížku přečetla. Jsem velmi spokojená s tím, jak oba dva příběhy do sebe zapadají a tvoří krásný příběh Sáry a Willa.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 80 %
·         Děj: 75 %
·         Love story: 85 %
add a caption 
Celkový dojem: 80 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Galatea.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

1 komentář:

  1. Čitala som ON a celkom sa mi to pačilo.Na druhu časť sa chýstam ale teraz dám prednosť iným kniham.Obalka sa mi nepači :)

    OdpovědětVymazat