úterý 20. května 2014

Recenze: Hříšné tajnosti - Svedená



Série: Hříšné tajnosti

  •          Originál: The Accidental Call Girl
  •          Autor: Portia Da Costa
  •          Překlad: Petruše Klůfová
  •          Nakladatelství: Fragment
  •          Rok vydání: 2014
  •          Počet stran: 296
  •          Vazba: Brožovaná


Anotace: Lizzy Aitchisonová se v baru seznámí s pohledným starším mužem Johnem Smithem, který ji omylem považuje za prostitutku čekající na klienta. Než si Lizzie stačí jeho omyl uvědomit, začne ji neodolatelně přitahovat. Rozhodne se, že pokud je tohle jediný způsob, jak tohoto úchvatného muže získat, nemá na vybranou. Během jednoho drinku se promění v luxusní prostitutku Bettie. Lizzie se nechává hýčkat luxusem. Naplno si užívá dosud nepoznané vášně a touhy. Co se stane, až John zjistí, že mu lže? Co se stane, až Lizzie začne tušit, že John Smith není tím, kým se zdá být?

Recenze na podobné knihy

💋Obálka: K celé knize se hodí a spojení červené a černé vypadá opravdu dobře. Obálka není vulgární a nevkusná, působí smyslně a zaujme.
 
Proč jsem si knihu vybrala: V poslední době se to tímto druhem knih jenom hemží, usilovně hledám nějakou perlu. 


Děj: Lizzy se vypraví do baru, kde narazí na pohledného Johna. Lizzy je jím naprosto okouzlena, aby ho získala rozhodne se předstírat, že je prostitutka. John je z "Bettie" nadšený a užívá si každou chvíli co jsou spolu. Lizzy se nechává hýčkat luxusem, ale zároveň se trápí, protože se do Johna zamilovává každým dnem víc a víc.


„Škoda, že tohle nepotká i nás ostatní, ty klikařko." (strana 176)

UntitledHodnocení: Hodnotit knihu, kde děj hraje druhé housle je poměrně složité. Na druhou stranu čtenářky vědí do čeho jdou. Portia Da Costa si na nic nehraje a už od prvních stran to pořádně rozjíždí. Osobně si myslím, že to není až tak špatný nápad.

"Neumíš se vůbec ovládat, je to tak?" (strana 63)

U erotických knih bývá děj největší problém, moc nepasuje a když už autorka zvládne dobře všechny postelové scény, je tak plytký, že se kniha nedá číst. U Svedené se nic takového nekoná, prostě čtete knihu nabitou sexem.

"Těžko mi to uvěříš, ale s tebou bylo všechno úplně jiné." (strana 94)

HOT! Teprve ke konci si autorka uvědomí, že by bylo dobré potěšit čtenáře také něčím jiným než jen propracovanými popisy erotiky a dočkáme se i děje. Ten je ovšem slabý a nucený, takže zbývá už jen ten sex. On už samotný Lizzyn přístup "Ten chlap se mi děsně líbí, ale sbalím ho jen jako prostitutka" je na palici, ale jak už jsem řekla, na děj se tu nehraje.

Pokud hledáte knihu plnou dramatického příběhu, sladkých vyznání a romantiky, nevyhledávejte Hříšné tajnosti. Ovšem jestli máte zájem o čtení, které je nabité erotikou, vášní a neobsahuje žádnou zpomalovací vatu, dejte se do toho.

Procenta - aneb jak se mi líbí:

·         CZ obálka: 80 %
·         Děj: 50 %
Untitled·         Love story: 75 %

Celkový dojem: 70 %

  • Za věnování recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.
  • Knížku si můžete objednat ZDE.

Zdroje:

Žádné komentáře:

Okomentovat